maandag 7 januari 2008

geel ivoor schimmel


De geel ivoor schimmel moet volgeel van kleur zijn. Wat voor een vogel met ivoor haalbaar is (dit in tegenstelling van de vorige standaardeisen) ook de vleugel en staartpennen dienen naar evenredigheid maximaal geel te zijn.
de schimmel verdeling dient fijn als een lichte waas over de gehele vogel aanwezig te zijn ook op de kleinste veertjes.
geef eens je mening

6 opmerkingen:

jan zei

Hoi Theo
De uiteinde van de vleugels zijn te wit,en volgens mij is de bevedering te lang
Groet
Jan

Frans zei

Moeilijk te beoordelen Theo, maar schimmelverdeling zou zo te zien veel gelijkmatiger moeten zijn.
Beetje eigenaardige lipochroomkleur ook, maar kan ook zijn dat wij inmiddels wat aan geelivoren gewend zijn geraakt welke kleurstimulants kregen toegediend ? Die lijken dan ook meer helder over te komen, zélfs de schimmels. Ik denk dat deze nu niet echt voldoet aan de hedendaagse eisen van de betere Geelivoor-schimmel, maar het kan ook hier aan de lichtinval op de afbeelding liggen.

grijsvleugeltje zei

hallo theo
moeten de geelivoorschimmels niet hetzelfde zijn als de geel schimmels, dus deze vogel mist de goede lipochroomkleur ,daardoor lijkt het dat deze teveel schimmel laat zien,maar misschien is dit gezichtsbedrog van de foto.
vleugel en staartpennen moeten beter doorgekleur zijn ook bij de schimmels
wel een goed model vogel,maar ik denk niet dat de bevedering te lang is zo te zien

Theo zei

De schimmelverdeling is wat te maximaal aanwezig wat de naar mijn mening zeer goede geel ivoor tint wat onderdrukt, let eens op de kleur op de stuit.
De bevedering sluit op enkele pluimen na in de flank zeer netjes mag het predikaat goede vogel krijgen.

Frans zei

Men mag van dergelijk exemplaar als goede showvogel toch tenminste verwachten dat ie een zuivere lipochroomkleur + een egale schimmelverdeling laat zien én dat ie daarbij nog strak in z'n pluimen zit. Op deze afbeelding niet echt goed te beoordelen, maar volgens mij beantwoord deze hier toch niet ten volle aan. (de lat ligt tegenwoordig erg hoog op C.O.M. en/of speciaalclub-TT's hier in Belgie want... daar ga ik dan maar van uit)

Johan van der Maelen zei

De ivoor lipochroomkleur moet egaler en meer aanwezig.
Het is wel zo dat men durft ivoren brengen die niet meer van gele te onderscheiden zijn; uiteraard is dat teveel van het goede en moeten we ook strafpunten geven.
Johan van der Maelen.