zondag 23 maart 2008

zwart geel intensief


De getoonde vogel heeft een goed zwart melanine bezit, goed donkere hoorndelen, de bestreping mag nog wel wat zwaarder (norm 50/50) de lipochroomkleur is mooi zuiver van tint met een acceptabel bezit aan blauwstructuur. Een goed bruikbare kweekvogel.
Geef een je mening.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo Theo,
Deze vogel is best de moeite waard om op je hok te hebben, de doorkleuring in zijn onderlichaam is zeer mooi, ik zou bijna willen stellen dat hij een intensive kobalt is.deze heb ik al vaker gezien.
Rugbestreping moet zoals je zelf al aangeeft meer in een lijn en breder.
lipochroomkleur is van goede kwaliteit.
Bestreping iets verbeteren en je staat op vogel 2009 bij de voorzitter op de stoep.
M.v.gr. Stef.

Theo van Kollenburg zei

Deze vogel heb ik het afgelopen seizoen gekweekt uit een volle italiaanse zwart geel intensief met een goed bestrepingspatroon met een zwart kobalt geel schimmel pop van eigen kweek.
Ik ben zeker content met deze nazaat. is een split kobalt.
Voor kobalt is de totaliteit te licht, er zijn inmiddels kleine nestjongen, zover ik kan waarnemen liggen er ook kobalten bij.
Het vervolg laat ik je nog weten.
M.v.gr Theo

Roel zei

Wat ik vind is dat de rug besteping voor 50/50 Wat de vedeling tussen geel en zwart laat zijn lang niet voor 50% geel is (zwart over heerst ).
Maar de zwarte bestreoing kon langer .
Entevens vind ik her geepririmenteer met kobalt geen goed idee , want hoe je dan fok zuiveren geel zwarte op je hok ?

Theo van Kollenburg zei

Beste Roel
De getoonde vogel is geen kobalt, hij is wel split voor kobalt.
Deze kweek richting is bewust gekozen omdat de gebruikte ouderdieren daar goede eigenschappen voor bezitten om het beoogde doel wat ik nastreef te bereiken.
Ik heb me de laatste jaren iets meer gericht op het kweken van kobalt.
Echter voor het kweken van klassiek zwart is deze ook prima geschikt. Je opmerking over de melanine kan ik niet geheel volgen.
De bestreping kan inderdaad langer echter een zwarte kanarie kan nooit te zwart zijn, als je bedoelt dat dit exemplaar te veel streepjes toont en niet echt de mooie strakke banen dan kan ik me hierin vinden.
groet Theo