zondag 5 februari 2012


Op de foto een bruin onyx kobalt geel intensief, kweker van deze vogel is Frans Begijn dit exemplaar kwam tevoorschijn uit zijn wel bekende stam bruin kobalten. het blijkt dat hij door aanschaf van zuiderse vogels ook ongewenst de onyx factor in zijn vogels heeft ingebracht. deze bruin onyx kobalt is nagenoeg streeploos heeft toch een donder melanine bezit typische overkomen is ook het donkerder boven lichaam wat onyx toch nog altijd een beetje eigen is wordt wel weer deels gecamoufleerd door de kobalt factor.
geef eens je mening

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Beste Theo,

Ik weet niet wat voor een vogel dit is. Ik heb nu 23 jaar bruin kobalt kanaries en dit is niks behalve dat er waarschijnlijk de oud bruine kobalt in zit een beetje onyx en behoorlijk mozaiek. Mocht hij bruin intensief kobalt zijn had de vogel groener geoogd
en helemaal door gekleurd tot en met de cloa-veertjes. Is niet het geval. Lipochroom
lijkt te warm. Hoe ik het scherm ook houd.Vogel is GEEN kobalt. Er lijkt wel onyx en mozaiek in te zitten. Als je pech hebt zit er ook nog pastel in. Bij mij gaan bij zoiets de ouders en de jonge weg naar de handel.Gelukkig zijn die van mij zuiver.
Niet uit Italie of Spanje. SORRY, klinkt hard

eugene Lamee zei

Bericht was van Eugene Lamee