donderdag 28 augustus 2008

bruin geel intensief


Bruin geel intensief een kleur welke door meerdere liefhebbers met succes gekweekt wordt, Frans stuurde me deze foto toe waarvoor mijn dank, een vogel van goede kwaliteit goed helder van kleur met geweldige flankbestreping, goed donker melanine bezit, het iets lichte vlekje onder de snavel mag iets minder.
Zeer recent hebben diverse organisaties waaronder A.O.B. en N.B.V.V uitgesproken dat we de ingeslagen weg blijven volgen, dit betekend voor deze kleur verweven met phaeomelanine doch niet direct zichtbaar.
geef eens je mening

3 opmerkingen:

Frans zei

Klopt helemaal Theo, onder de snavel is er nog werk aan. Deze vogel is een halfbroer van het exemplaar hiervoor afgebeeld op 30 maart. (zelfde Italiaanse vader) D├ęze gaf mij het afgelopen seizoen zo'n twintigtal jonge bruingelen waaronder (frapant) slechts vier poppen. Ik koppelde hem aan enkele poppen met een flinke dosis feumelaninebezit teneinde het zelfde euvel onder de snavel te kunnen verhelpen bij z'n jonge intensieve zonen in de nateelt. Een tweetal intensieve dochters beschikken uiteraard over een geschikt met feu doorweven grondkleur maar bij deze poppen is dan ook de eustreping veel minder krachtig aanwezig dan bij hun intensieve broers die mogelijk na de hormonale rui weer een 'befje' zullen laten zien. En zo is het altijd wel wat om ons druk in te maken.

Frans zei

De C.O.M. zwakt de eisen voor intensieve volpigmenten af van 50-50 naar 40-60 en voor schimmel-volpigmenten van 60-40 naar 50-50. Komt er op neer dat de streping in de nabije toekomst minder breed moet zijn dan voorheen. ( 'nouvelles' Palaiseau 2008)

Frans zei

Afgebeelde vogel is overgedragen aan Peter van Esch ( Keurmeester A.N.B.v.V.)