zondag 26 oktober 2008

zwart geel schimmel


zwart geel schimmel man welke split is voor kobalt
Heb deze gekweekt uit een volle italiaanse man met een kobalt pop van mezelf.
de bestreping is denk ik goed om te intregeren in kobalten, op deze manier moet het mogelijk zijn om de bestreping te maximaliseren.
geef eens je mening

4 opmerkingen:

Frans zei

Ze zijn er al hoor Theo, de breed-bestreepte Kobalten, ik zag ze afgelopen weekend te Mechelen.
Denk dat je voornemen met het afgebeeld exemplaar om het moderne type kobalt te kweken respect afdwingt, maar wel eerder een lange-termijn visie zal blijken te zijn voor ze uiteindelijk voldoende acceptabel worden voor de breedgestreepte Kobalteisen van vandaag. Het is in de praktijk uiterst moeilijk zoniet bijna onmogelijk om met behulp van het oude type pigmentvogel op relatief korte termijn (zélfs met inbreng van een zuiderling als partner) breedgestreepten te creêren.
Spring nog maar eens op de fiets, dan overbrug je in één klap zo'n jaar of vijf. Dag Theo.

Frans zei

KOBALT-vertegenwoordiging Int. C.O.M.show te Mechelen het afgelopen weekend: 120 enkelingen en 19 stammen bijeengebracht door 35 kobaltkwekers.

VOLPIGMENTEN.......

Eerste vijf in het Kobaltklassement ? 1 Jean Smolders - 2 Fabio Perri- 3 Giel Op Den Oordt - 4 Rudi Koll - 5 Francesco Rosa.

Eerste vijf in het Zwartklassement : 49 Zwartinzenders : klassement: 1 William Van Veldhoven - 2 Jean Smolders - 3 Frits Heiler - 4 F Van Geelen - 5 Fabio Perri

Eerste vijf in het Bruinklassement : 49 Bruininzenders : 1 Laurent Peuquet - 2 Frans Begijn - 3 Ronny Glorieux - 4 Francesco Rosa - 5 Wim Egelmeers.

Vogels van alle genoemden 100% zuiderse bloedlijnen.

Theo van Kollenburg zei

Frans, was helaas niet in de mogelijkheid om naar Mechelen te gaan, mijn rug gaf me een dusdanige belemmering dat dit onverstandig was.
Heb ze dus niet gezien helaas.
Wat ik wel heb gezien zijn de kobalten welke ik tot op dit moment tijdens het keuren ben tegen gekomen, ik denk dat het beter kan, nee zelfs beter moet.
Bezit op dit moment ook de kweekvogels die aantonen dat het kan, intensieve vogels die de norm
Benaderen, hoop het komende jaar te kunnen aantonen.

Frans zei

Ik reserveer een stelling te Mechelen voor je tegen volgend jaar Theo. We verwachten je, met of zonder rugklachten.