zondag 27 februari 2011

agaat rood schimmelBen onlangs op bezoek geweest bij Jan Schilder in Volendam, Jan is een fervent kweker van agaat rood intensief en schimmel niet zonder resultaten overigens, hij is hiermee onlangs Wereldkampioen mee geworden in de stammen agaat rood intensief een terechte felicitatie waard. Jan is met het wijzigen van de standaardeisen meegegaan en heeft zijn vogels meer eumelanine meegegeven zijn vogels zijn hierdoor net even wat meer contrastrijk.
Op de foto zien we een agaat rood schimmel pop welke bij het fotograferen nagenoeg van de nest is gehaald wat aan de bevedering een beetje zichtbaar is deze heeft een contrast volle bestreping in rugdek en flanken de rode liopchroomkleur is een goede egale kleur wat het totaal op een goede kweekvogel maakt, succes met de kweek toegewenst, geef een je mening?

2 opmerkingen:

stef zei

Wanneer ik deze foto bekijk mag ik de reactie van Theo onderstrepen, mooi totaalbeeld met goede bestreping daar waar hij moet zijn.
Een klein min puntje is de doorgezakte borst,maar daar kan zo'n kenner als Jan wel raad mee.Zo te zien kunnen ze in Volendam nog iets meer dan zingen.

Anoniem zei

Beste Theo,
Zoals ik al zei,deze agaten zijn best mooi,ik had zelfs een paar koppels gewild maar kan Jan niet bereiken.Weet jij theo of Jan ook een e-mail adres heeft,en kan je me dat eens door mailen,bij voorbaat dank.
Groeten,willy_vossen@skynet.be